Examen in praktijk CBR

 

Wat gebeurt er tijdens het rijexamen in de praktijk?

 

Tijdens het rijexamen in de praktijk zal de examinator je vragen om een aantal specifieke manoeuvers uit te voeren, zoals een parkeerproef of een noodstop. Hij of zij zal ook aandacht besteden aan je verkeersinzicht en hoe je communiceert met andere weggebruikers. Het is belangrijk om te luisteren naar de instructies van de examinator en om op een rustige en beheerste manier te rijden.

Wat neem ik mee naar het CBR praktijkexamen?

Naar het CBR neem je de volgende spullen mee:

 

Faalangst praktijk examen:

Het faalangstexamen wijkt in principe niet veel af van een regulier examen, alle onderdelen zoals omschreven bij het reguliere examen komen gewoon aan bod. Het grote verschil is wel dat je een examinator toegewezen krijgt, welke getraind is op begeleiding van leerlingen met faalangst. De examinator weet dat jij heel nerveus bent en stelt je daarom veel meer op je gemak door rustig en geduldig alles uit te leggen. Hij neemt wat extra de tijd voor jou en ook mag je, als je daar behoefte aan hebt, tijdens jouw examenrit een time-out aanvragen als het je echt even allemaal teveel wordt. tijdens de time-out kan je even tot rust komen om daarna jouw examenrit weer verder af te maken. Het inplannen van een faalangstexamen moet altijd in overleg met jouw rijinstructeur gebeuren en kun je niet zelfstandig aanvragen. Het Faalangstexamen duurt in totaal 80 minuten, waarvan je 35 minuten echt rijdt.

BNOR praktijk examen:

Mocht het nou na 4 keer examen afleggen nog niet gelukt zijn, dan kun je een zogenaamd BNOR examen aanvragen. BNOR staat voor (B=auto, Nader Onderzoek Rijvaardigheid). Het BNOR praktijkexamen bestaat wederom uit alle onderdelen van het reguliere examen, alleen krijg je nu veel meer persoonlijke begeleiding en doorloop je het praktijkexamen écht stap voor stap. Ook krijg je veel meer tijd voor het examen, namelijk 70 minuten. ook is het mogelijk om het BNOR examen in combinatie met faalangst te doen. Je krijgt dan in totaal 80 minuten de tijd én je mag dan net als bij een faalangstexamen ook weer een time-out aanvragen als je dat nodig vindt.

Heb je nog meer vragen?

Bekijk dan al onze veel gestelde vragen of kom gerust in
contact en dan beantwoorden we al je vragen.

Rijschool Obstakel